Sidor

2024-09-16

Mina erfarenheter av revolutionerande stamcellsbehandlingar och hur de läkte min fars hjärta

I ett nytt avsnitt av Evolution Show fick jag nyligen möjlighet att intervjua Joshua Ketner, grundaren av Dream Body Clinic i Mexico som en av världens ledande stamcellskliniker. I samtalet nedan delar jag med mig mina erfarenheter av stamcellsbehandlingar vid världens ledande stamcellsklinik i Panama City jag besökt med några från min familj ett par gånger senaste åren och Joshua Ketner berättar om hur stamceller fungerar och varför de kan göra sådana underverk i kroppen. Joshua berättar även om sin framgångsrika klinik i Mexico som erbjuder liknande typ av behandlingar som den i Panama men till mycket lägre kostnader. 

Jag och flera från min familj ska inom kort resa till Mexiko för att få stamcellsbehandlingar vid Dream Body Clinic vilket jag kommer berätta mer om senare i Evolution Show.

        

Min familjs erfarenheter stamcellsbehandlingar i Panama

De senaste åren har jag och min familj haft förmånen att få stamcellsbehandlingar vid världens ledande klinik inom detta område, Stem Cell Institute Panama, i Panama City. Hit har människor kommit från hela världen de senast ca 15 år för alla möjliga skador, vanligast är allvarliga hjärt- och organproblem, autoimmuna sjukdomar men framförallt artros och olika knä- och träningssskador. Stamcellsbehandlingarna i Panama har visat sig mycket framgångsrika just mot ovanstående hälsorelaterade besvär. Mesenkymala stamceller från navelsträngen från friska födslar tas om hand och därefter odlas och selekteras de gett bäst resultat fram i klinikens egna labb i Panama City. 

Kliniken i Panama var först i världen med att framgångsrikt behandla en rad olika sjukdomar och skador men blev riktigt känd för några år sedan, efter att superstjärnan Mel Gibson och läkaren och forskaren Neil Riordan (grundaren av Stem Cell Institute i Panama) varit med i Joe Rogans podcast. Under samtalet berättade Mel Gibson och Dr. Riordan hur stamcellsbehandlingarna Mel Gibson fick där läkt skador i axlarna och framförallt hur det fick hans då över 90-åriga svårt sjuka far att i praktiken helt tillfriskna!  

Jag åkte till Panama för en benskada jag ådrog mig och fick mer energi efter behandlingarna och en del av gamla ärr från barndomen samt en skada från ett gammalt bistick försvann helt. Min far har dock sett de mest häpnadsväckande resultaten av sina 2 behandlingar. Det förmaksflimmer han besvärades av innan behandlingarna försvann inom cirka 6 månader från första behandlingen och 3,5 år senare har han fortfarande inga besvär alls. De flesta patienter som får stamcellsbehandlingar brukar se effekten inom 6-9 månader. Min far fick 120 miljoner mesenkymala stamceller injiserade i armen vid två tillfällen med ett år mellan behandlingarna. Många patienter jag talat med och läst om från behandlingarna i Panama vittnar om liknade eller ännu mer anmärkningsvärda återhämtningar och läkningar av kroppen från olika skador och sjukdomar.   

Tyvärr ligger, Sverige, Europa och USA hästlängder efter i såväl forskning som tillämpning av mesenkymala stamceller även om de används framgångsrikt på tex MS-patienter och patienter med leukemi i dessa länder och regioner. Ett av problemen är att stamcellsbehandlingar nästan alltid görs med mesenkymala stamceller från primärt patientens eget bukfett eller från ryggmärgen. Det finns undantag i regelverket i USA för vissa behandlingar där mesenkymala stamceller från navelsträng får användas men då blir det inte många kvar och de som är kvar inte bara mesenkymala stamceller vilka är de man är ute efter! 

Stamceller från patienten själv som kommer från bukfett och ryggmärgen innebär inte bara att du får mycket färre antal stamceller (färre än en tiondel i antal), ännu viktigare är att du inte tillför stamceller till din egen kropp utan flyttar dem från buken (eller ryggmärgen) till en annan del av kroppen. 

Men tar du mesenkymala stamceller från navelsträng eller moderkaka som koncentrerats och ökat i antal genom odling kan du få flera hundra miljoner stamceller per behandling som du TILLFÖR till kroppen, vilket ger kroppen möjlighet mycket större möjlighet att läka på nivåer som påminner om när du kanske var i 20-års åldern eller till och med bättre!  

För att sätta Panamas stamcellsbehandlingar i ett sammanhang. De har getts till över 1000 patienter i ca 15 år utan några allvarliga biverkningar. Den svåraste biverkningen  jag känner till är lätt feber en stund efter behandlingen som för de flesta är en vanlig intravenös injektion/spruta (engelska IV) i armen. Antalet stamceller som injiseras för en grundbehandling är 120 miljoner mesenkymala stamceller (från navelsträng/odlat därefter). Här kan jämföras med tex de privata stamcellsbehandlingar du kan få i Sverige där på din höjd kan få ca 10 miljoner mesenkymala stamceller och då från patientens eget bukfett (troligen mycket färre men ok). 

Varför erbjuds då inte stamcellsbehandlingar med mesenkymala stamceller från navelsträng och moderkaka som innehåller kroppens högsta koncentrationer av unga och neutrala stamceller av så få kliniker/länder? Här går det bara att spekulera men en rimlig förklaring är att eftersom stamceller från navelsträng och moderkaka finns där naturligt kan de inte patenteras som läkemedel av industrin. Då finns inga incitament introducera det på bred skala från läkemedelsindustrin... Dessa behandlingar har dessutom enastående förmågor att läka skador och förebygga sjukdomar  inklusive diabetes typ 2, hjärt- och kärlsjukdomar, sänka det dåliga kolesterolet i blodet mm och läka oräkneliga organskador och till och med återskapa brosk i olika leder i kroppen, inklusive knän vilket fram till nyligen ansågs omöjligt. 

Nedan en video från Dream Body Clinic som visar före och efter bilder från magnetröntgen där en patients inflammation i praktiken försvunnit och brosk återskapats i ett tidigare skadat knä som fått 50 miljoner mesenkymala stamceller injicerade i ett knä. Ett år senare är alltså knät i princip helt återställt. De flesta läkare och forskare i Sverige och internationellt har dålig eller ingen kunskap kring detta och ifrågasätter därför att det kan fungera.

  

Jag ska själv åka till Dream Body Clinic inom kort och injisera 50 miljoner stamceller i vardera knä i hopp om att bli av med viss stelhet och ibland smärta jag känner i knäna. Jag kommer troligen även göra magnetröntgen på plats för att se vilka eventuella skador på ligament, menisk eller minskat brosk jag har i knäna. 

Mer om min och familjens erfarenheter från stamcellsbehandlingarna vid Dream Body Clinic längre fram när stamcellerna fått verka några månader! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer bör hållas till bloggartikelns ämne. Håll god ton.